Elikkäs tää näytelmähän oli Turku Winter dog show 2012.

Tuomarina toimi: Andrzej Stepinski, Puolasta

Mä jännitin taas ainakin ihan sairaasti muutaman päivän ennen koitosta. Johanna sitä jännitystä lievensi kera Miian melkoisen tehokkaasti perjantai iltana facebookin välityksellä... Iso Kiitos siitä.

 

Lauantai se sitten viimein koitti ja lähdettiin Dimmauksen kanssa matkaan, ei se onneks pitkä ollut se matka. Oltiinkin sitten hyvissä ajoin kehänlaidalla ja meidän kehätkin kovin kivasti myöhästyi yli puolella tunnilla. Cardeja oli ilmoitettu näyttelyyn vain 22, mutta mun laskujen mukaan 2 oli poissa joten vain 20 pyörähti kehässä.

Urokset tietenkin kävi tanssahtelemassa kehässä ensin ja Tuomarin linja näkyi melkosta selkeästi jo silloin... Pelkkää ERI:ä, ei kaikki kuitenkaan SA:ta saaneet. Sama linja jatkui narttujenkin osalta....ei ainuttakaan EH:ta tai siitä huonompaa.

Eli voinette arvata minkä Dimma sai:) ....No mutta kerrotaanpa meidän kehästä enemmän.......

Junioriluokassa oli ainoastaan 3 narttua. Dimma oli välillä vähän hukassa, osaksi varmasti johtuen ensimmäisistä juoksuista(kyllä, meidän vauvasta on kasvanut iso neiti) ja toisekseen mun jännittämisestä ja törkeän vähäisestä harjoittelusta.Ravikierroksella Dimma hieman kaahotti menemään, mutta seisoi jälleen kivasti.... ongelma meillä vaan on se ettei Dimma tiedä tuijottaisko se mua silmiin vai namia... päätti sitten tuijotella vuoronperään kumpaakin, eli seuraavissa kekkereissä voisin kokeilla jotain kivaa lelua.

Tuomari arvosteli meidät pöydällä, siinä Dimmus oli paremmin kuin koskaan, ei ainuttakaan peruutusaskelta, se vaan pönötti kun tuomari tuli tutkimaan, Tämä on se kohta kun kuuluu kiittää tuomaria todella kauniista koiran käsittelystä, meilläkin kun oli ensimmäistä kertaa miestuomari, niin mikä sen parempi kuin kiltti, itsevarma ja samalla hyvin rauhallinen tuomari...siitä plussat. Tutkimisen jälkeen siis jäätiin pöydälle jossa saneli arvostelun ja nyt tulee tää "Tiia ensimmäistä kertaa koiranäyttelyssä" ...Mä meinasin vallan rueta pelleilemään siinä Dimman kanssa, kunnes jostain alitajunnasta tuli päähän asti viesti, että "Hei, teitä arvostellaan nyt....voisitko vaan seisottaa hirveen kivasti sitä koiraa!!!"

Liikkeet meni mun mielestä oikein kivasti. Punaisen nauhan se kehäsihteeri sieltä kiikutti, eli Dimma sai ERI:n, kun kaikki oli arvosteltu, laitettiin meidät sitten ravikierroksen jälkeen järjestykseen, Ja Dimma siirrettiin toiseksi Tuomari ilmoitti että 2 koiraa saa SA:n joka siis tarkoittaa sertifikaatin arvoista ja oikeuttaa osallistumaan PN(paras narttu) luokkaan. Me siis saimme sellaisenkin:)

Paras narttu luokasta sen verran että hölkättiin se ihan ok. Dimma seisoi kyllä paremmin tässä kehässä, mutta ilmeisesti Dimman ulkonevien kyynärien takia meidät raakattiin pois joukosta ensimmäisenä, eipä silti paljon haitannut, pääasia että muuten meni hienosti ja meillähän on kuitenkin vielä kasvuvaihe kesken koko kropan osalta :)

 

Meidän arvostelu kirjoitettiin näin:

Well balanced, lovely outline. Very good angulation both ends.

Enough body for age.

Sweet feminine head, lovely eyes. Very nice movement from side, loose elbows.

 

Tästä näyttelystä sitten ihan yleisesti: (VAROITUS! Seuraa mäkätystä, ohita jollet jaksa lukea)

On nuo jotkut akat vaan niin ilkeitä!!!!! Tämä on ensimmäinen lause mikä mulla tulee tästä hommasta mieleen.

Onko se vaan se jumalaton kateus vai joku perhanan kilpailunhalu tai voitontahto mikä ihmiset oikeasti ajaa haukkumaan ja nälvimään toisille, joko selän takana tai vaikka päin naamaa, musta tämä jälkimmäinen on kyllä se parempi vaihtoehto, mitä tuollakin olis voinu toteuttaa. Suomessa nämä cardipiiritkin on kuitenkin melkoisen pieniä, ja mun käsittääkseni ihmisten pitäis vetää yhtä köyttä tai edes vähän avittaa toisessa päässä, niin ei perkele....aikuiset ihmiset, ei oo todellista!!!

Tätä samaista tilannettahan mä olen päässyt seuraamaan siitä asti kun ekan cardini sain, eli Daisyn melkein 6 vuotta sitten. Ensimmäisissä näyttelyissä kun pyörittiin, niin se oli jotain ihan järkyttävää, uutena tulokkaana kuunnella kehän laidalla jos sun toista paskanjauhantaa omissa pikku kerhoissa. Toki saa puhua ja saa olla omia mielipiteitä, sitä ei kiellä kukaan...mutta rajansa kaikella! 

 

Pyydän nyt näin kuitenkin kaikkien uusien corgi ihmisten puolesta ja omasta puolestanikin, Koittakaa ihmiset kasvaa aikuisiksi olisi paljon mukavampi käydä näyttelyissä jos fiilis olis vähän enemmän toisenlainen. Tuollaista käytöstä voisin odottaa teini-ikäisiltä pikkutytöiltä!!!

 

Mitäs seuraavaksi?

No jos viitsin, niin ilmoitan Dimmaa jonnekin näytelmiin,.,,,en tiiä vielä.

Daisyllä on leikkaus huomenna maanantaina, kohtu poistetaan....ja se on aivan mahtavaa:) Dimma lähtikin äiteen luo hoitoon 2 viikoksi, että saa vanha neiti parannella rauhassa itseään kun joku Dimma-pirulainen olis höykyttämässä tuossa jatkuvasti ja toiseksi mun 10 päivän duuniputken takia, kun ei päästä hakemaan kakaraa kotiin ensi viikonloppuna. eli hetkeksi rauhoittuu tämä talo parantelemaan:) Dimmusti pääsee leikkimään ison parhaan Hertta kaverin kanssa, mikäs sen parempaa

 

Mukavaa ja iloisempaa talven jatkoa täältä lumisesta Piikkiöstä:)